ainigmatica000

ainigmatica000
Το blog αυτό δημιουργήθηκε για τους λάτρεις των αινιγμάτων και της κρυπτογραφίας.Εκτός απο τα κύρια άρθρα (μερικά εκ των οποίων εκτός απο έρευνα θα συνδιάζονται και με χιούμορ),στο κομμάτι της ψυχαγωγίας μπορούμε να "παίζουμε" λύνοντας δικά μας κρυπτογραφήματα.O "νικητής" μπορεί να μου στέλνει με τη σειρά του να αναρτώ το δικό του κρυπτογράφημα το οποίο θα προσπαθούμε να λύσουμε και πάει λέγοντας!!Και άν υπάρχει θέληση και όρεξη για συνεργασία...ποιός ξέρει...υπάρχουν τόσα άλυτα παγκοσμίως γνωστά κρυπτογραφήματα που περιμένουν τις λύσεις τους!!!

9 Οκτ 2014

Η Ατελείωτη Σοκολάτα και το Γεωμετρικό Παράδοξο



       Η ατελείωτη σοκολάτα είναι ένα πολύ ωραίο παράδοξο.

      Ορίστε...:



  Ο μύθος λέει πως με αυτό το κόλπο μπορείς να απολαμβάνεις για πάντα μια σοκολάτα!!!!Αλλά δυστυχώς υπάρχει λύση που αποδεικνύει το ψέμμα πίσω απο αυτό που θα θέλαμε να είναι αλήθεια! 


Το γεωμετρικό παράδοξο με το "χαμένο τετράγωνο" είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που χρησιμοποιείται στα μαθηματικά.Απεικονίζει δύο ρυθμίσεις που γίνονται από παρόμοια σχήματα σε ελαφρώς διαφορετικές διαμορφώσεις. Κάθε σχήμα φαίνεται πως περιλαμβάνει ένα ορθογώνιο τρίγωνο διαστάσεων 13 × 5 , αλλά το ένα έχει μια τρύπα 1 × 1 όταν ξαναδιαμορφώνεται.





   Το κλειδί για το παζλ είναι το γεγονός ότι κανένα από τα "τρίγωνα" δεν είναι πραγματικά τρίγωνο! 
 Ότι φαίνεται πως είναι η  υποτείνουσα......απλά δεν ισχύει γιατί είναι ελαφρώς λυγισμένη. Με άλλα λόγια, η "υποτείνουσα" δεν διατηρεί μια συνεπή κλίση , ακόμη και αν έτσι φαίνεται οτι συμβαίνει κοιτώντας τα σχέδια με το ανθρώπινο μάτι.





  Το ποσό της κάμψης είναι περίπου το 1/28 της μονάδας(1.245364267 °)!!!



 Στο παραπάνω κόλπο λοιπόν βασίζεται και η "ατελείωτη" σοκολάτα...και όπως φαίνεται,το ανθρώπινο μάτι ούτε τα μισά απ'όσα υπάρχουν γύρω μας δεν παρατηρεί...




 













 Περισσότερα:
 http://en.wikipedia.org/wiki/Missing_square_puzzle 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου