ainigmatica000

ainigmatica000
Το blog αυτό δημιουργήθηκε για τους λάτρεις των αινιγμάτων και της κρυπτογραφίας.Εκτός απο τα κύρια άρθρα (μερικά εκ των οποίων εκτός απο έρευνα θα συνδιάζονται και με χιούμορ),στο κομμάτι της ψυχαγωγίας μπορούμε να "παίζουμε" λύνοντας δικά μας κρυπτογραφήματα.O "νικητής" μπορεί να μου στέλνει με τη σειρά του να αναρτώ το δικό του κρυπτογράφημα το οποίο θα προσπαθούμε να λύσουμε και πάει λέγοντας!!Και άν υπάρχει θέληση και όρεξη για συνεργασία...ποιός ξέρει...υπάρχουν τόσα άλυτα παγκοσμίως γνωστά κρυπτογραφήματα που περιμένουν τις λύσεις τους!!!

2 Μαρ 2014

Movie Time: Το δωμάτιο του Fermat (2007) - «La habitacion de Fermat»

   
     «Το δωμάτιο του Fermat» ή αλλιώς «La habitacion de Fermat» είναι ένα Ισπανικό μαθηματικό θρίλερ του 2007.Αν και δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, δεν παύει να είναι ταινία στην οποία οι πρωταγωνιστές για να ζήσουν πρέπει να λύσουν γρίφους...οπότε μας αρέσει...οπότε ορίστε....



   Τέσσερις μαθηματικοί καταφέρνουν να λύσουν έναν γρίφο γεγονός που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος σε μία μυστική συνάντηση ώστε να λύσουν ένα μεγάλο μαθηματικό πρόβλημα. Έτσι, μαζεύονται όλοι σε ένα δωμάτιο αλλά αντί για την επίλυση ενός μεγάλου μαθηματικού προβλήματος επιδίδονται στην λύση γρίφων προκειμένου να κρατηθούν εν ζωή!


   Οι γρίφοι που απασχόλησαν τους πρωταγωνιστές, είναι λίγο απογοητευτικοί είναι η αλήθεια, γιατί πρόκειται για τελείως κοινούς γρίφους. Γρίφοι όπως το κλειστό δωμάτιο με την λάμπα και τους τρεις διακόπτες...Υποτίθεται ότι έχουν μαζευτεί μερικοί απο τους καλύτερους μαθηματικούς και οι γρίφοι είναι της πλάκας απο αυτούς που λύναμε μικρά παιδιά...

   Άν εξαιρέσουμε αυτό, η ταινία ήταν πολύ καλή για να περάσει η ώρα κυρίως γιατί από ένα σημείο και μετά σημασία έχει για τους ήρωες να βρουν τι παίζει, πως θα βγουν από το δωμάτιο και γιατί τους συμβαίνει όλο αυτό. Για μάς είναι μια ευχάριστη υπενθύμηση των γνωστών γρίφων που έχει..θυμάστε καμια λύση ???



 TRAILER:



Βαθμολογία: 5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου